Interim-professional, even uw aandacht alstublieft
Handen

“De poetsvrouw die hier mijn bureau komt poetsen, heeft een zeer zinvolle job. Ik ben namelijk een ongelooflijk slordig mens. ’s Middags eet ik een broodje aan mijn computer, je kan het je al voorstellen. Dus dat zij hier de zaken een beetje op orde houdt, is voor mij heel waardevol. Ik zeg het haar ook af en toe. Ze antwoordde me een keer met tranen in de ogen: ‘Dokter, u bent nu de enige in jaren die dat tegen mij zegt.’ Op zo’n moment denk ik wel: komaan, mensen, hoe is het mogelijk?”

 

Dit vertelt de bekende Vlaamse psycholoog Dirk de Wachter in een interview op bloovi.nl. Hij houdt een pleidooi voor ‘aandacht voor elkaar’ en verbaast zich erover dat zijn betoog überhaupt nodig is. Aandacht voor elkaar, ook op de werkvloer, is toch de normaalste zaak ter wereld? Nou, niet dus en voor Interim-professionals geldt dit vaak in versterkte mate. Zij zijn namelijk (uit overtuiging) zelfstandig en krijgen daar veel vrijheid voor terug. Maar… leveren er ook iets voor in. Collegialiteit bijvoorbeeld en een bedrijfscultuur met zijn eigen gewoonten, grappen en kernwaarden.

Wij van Valuen kennen de waarde van aandacht en vanaf de oorsprong van ons bedrijf is dit onze diepste drijfveer. Die aandacht is geen aangeleerd trucje of fraai uitgevoerd toneelspel (empathie), het komt van binnenuit (compassie). We hebben gewoon hart voor mensen en willen weten wat ze beweegt. “De mens achter het cv” heet dat in HR-kringen.

Om die te ontdekken moet je een ontmoeting hebben en dan het liefst met voldoende ruimte in de agenda. Aandacht geven vergt namelijk tijd, om elkaar goed te leren kennen is een vluchtige ontmoeting of snel gesprek tussendoor niet voldoende. We nemen daarom de kennismaking met onze zelfstandige professionals serieus en onderhouden ook daarna regelmatig contact. Zo blijven we op de hoogte van het wel en wee dat ieder mens in zijn leven meemaakt. Investeren in de relatie geeft ons een voorsprong bij het invullen van opdrachten bij. Komaan mensen, aandacht geven, het is mogelijk, we doen het iedere dag.

18 mei 2020